Eenvoudig Anoniem Surfen

Eenvoudig Anoniem Surfen

Oct 31, 17
admin
no comments

Wilt u eenvoudig anoniem surfen, bijvoorbeeld om te voorkomen dat anderen met u mee kunnen kijken? Of wilt u ervoor zorgen dat u toch pagina’s kunt bezoeken die de systeembeheerders geblokkeerd hebben? Het internet dient vrij toegankelijk te zijn en is dat ook dankzij de slimme oplossingen die men bedenkt voor bepaalde blokkades. Merkt u dat u een bepaalde pagina niet kunt bereiken? Dan kunt u eenvoudig anoniem surfen, bijvoorbeeld door gebruik te maken van een VPN, een Virtueel Particulier Netwerk.

Gebruik van VPN

Het gebruik van een VPN is eenvoudig, aangezien u gebruik kunt maken van een gratis web proxy. Vervolgens loopt de verbinding via het particuliere netwerk, zodat anderen deze niet zomaar kunnen zien. Het voordeel daarvan is dat u er eenvoudig voor zorgt dat u een anonieme email kunt versturen, u de mogelijkheid heeft om uw websiteadres te verbergen wanneer u anderen doorstuurt of u de mogelijkheid heeft om een bestand te uploaden, zonder dat anderen dat te weten hoeven te komen. Het gebruik van een VPN is eenvoudig en het zorgt ervoor dat u optimaal gebruik kunt maken van de mogelijkheden van het internet, dankzij het anonieme surfen.

Anoniem en met goede beveiliging

Uiteraard kunt u anoniem surfen met een goede beveiliging, zodat u zich ook daar geen zorgen over hoeft te maken. In plaats daarvan zorgt u er op een eenvoudige manier voor dat anderen niet zien wat u doet en ze u daarbij dus ook niet aan kunnen vallen. De internetverbinding is voorzien van een uitstekende beveiliging en dankzij het anonieme surfen kunt u zelf uw identiteit beschermen. Het is wat dat betreft een goed idee de link naar het anoniem surfen in uw favorieten op te nemen, zodat u daar gebruik van kunt maken wanneer u dat wenst.

Zonder sporen en historie

Het grote voordeel van anoniem surfen is dat het aan de ene kant eenvoudig werkt, maar dat u er aan de andere kant voor zorgt dat u geen sporen of historie na hoeft te laten. Bent u bezig een surpriseparty voor iemand anders te organiseren, of doet u dingen die anderen eigenlijk niet mogelijk zien? Een VPN is een uitstekende optie, aangezien u er ook zonder technische kennis gebruik van kunt maken. Eenvoudig anoniem surfen is voor iedereen toegankelijk, waardoor ook u zich op een anonieme manier over het internet kunt bewegen en niemand dat hoeft te zien.

Een goede manier om anoniem te surfen is het gebruik maken van een proxy server. Anoniem surfen kan gratis via ontelbare proxy websites. Je bezoekt een website dan via servers van derden en ben dus als het ware niet zelf de bezoeker van een website. Jouw ip-adres blijft dus verborgen voor de website die je bezoekt. Ook blijft jouw browsergeschiedenis beperkt tot het bezoeken van websites via een proxy server of VPN netwerk. Dit kan handig zijn als op school of op je werk bijvoorbeeld bepaalde sites zijn geblokkeerd zoals Facebook, Youtube of Marktplaats. Kortom je bent anoniem op het internet aan het surfen.

Anoniem Surfen op internet

Zoals gezegd kunt u anoniem internetten via proxy’s. De veelal gratis proxy websites bieden tegenwoordig ook service aan om anoniem te surfen vanaf elk apparaat, dus van je computer, laptop, ipad (of andere tablet) en telefoon. Ook maak het niet uit welke site is geblokkeerd en vanaf welke locatie u wilt internetten.

Geblokkeerde websites bezoeken

Vaak zijn internet (web)diensten geblokkeerd op scholen en op het werk. Wanneer u anoniem surfen gaat via een (gratis) proxy dan kunt u deze site vaak wel bezoeken. Vaak zijn geblokkeerde websites op netwerk niveau geblokkeerd en dit is vaak makkelijk te omzeilen. Online diensten zoals Hyves, Facebook en chatdiensten zoals Skype en eBuddy werken dus ook gewoon wanneer u zich op een proxyserver bevindt.

Browserinstellingen

Tegenwoordig kunt u in elke browser instellen dat u geen ‘spoor’ wilt achterlaten. Wanneer uw browser dit niet ondersteunt kunt u vaak een (software) plugin downloaden zodat deze u alsnog instaat stelt anoniem te surfen op internet. Verder heeft uw browser een functie waarbij u reclames en pop-ups kunt blokkeren.

leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *